26 september 2021
14:00

Töcksfors IF

Referat: Grums IK - Töcksfors IF

Grums forlorade igen, nu mot Topplaget Töcksfors på Idrottparken med 2-0 efter en mållös första halvlek.
En formmässig vågdal för Grums har givit två förluster mot Forshaga och Västanvik. Nu kom man med ett bättre spel, och var inte värda att förlora denna match. Granskar vi målchanserna under lupp så bör alla tre poäng stanna kvar i Grums.
Men Töcksfors är ett bra lag, väl organiserat och när inte Grums fick till sina chanser var det gästerna som kom att avgöra.
Marcin Kwiatkowski, så heter mannen som avgjorde mötet på Idrottsparken. Han är målvakt i Töcksfors och räddade tre rena frilägen, låt vara med bistånd av oskarpa avslut från Grums sida. Dessutom stod han för ytterligare en handfull toppinsatser i matchen.
Grums startade starkt. Efter 9 minuter fick man till tre (!) avslut från nära håll efter en fast stituation, men det kom alltid en försvarare emellan.
Friläge efter 14 minuter var följden av ett fint hemmaanfall. Bastian Rojas Diaz stack fram bollen till Sebastian Lundqvist som inte fick till avslutet.
Ett bra läge från Adam Jansson 8 minuter innan paus noterade vi. Avslutet kom med sämsta foten (högern) och bollen smet över ribban.
Stor hemmachans direkt i början av andra halvlek. Lundqvist skarvade fram Pablo Torrijos Munos till helt friläge, men Kwiatkowski stod i vägen. Nu chans för Pablo efter knappa kvarten, men avslutet inte tillräckligt distinkt.
Det skulle bli mål i matchen, och det skulle bli till Töcksfors. Efter 71 minuter ställde grumsförsvaret till det, det utmynnade i ett avslut från nye Daniel Matuszak, en chans som kom från igenstans och han gjorde inget misstag. Det var egentligen gästerna första skarpa målchans!
Grums flyttade fram, gick över till trebackslinje och det gav ytor för Töcksfors. Jerker fick göra en praktparad på ett bra skott.
Jättechans till hemmakvittering. Sebastian Lundqvist snappade upp ett felpass och kom ensam med målvakte. Ni kan historien nu: Kwiatkovski räddade.
På övertid kom 2-0. Grumssupportern i oss tvingar fram en dålig förlorarsida. Domaren hade fram till nu varit övernitisk på att varje frispark skulle slås från rätt kvardratcentimeter. Nu tjyvade Töcksfors massor av meter på frisparken som ledde till friläget. För poängutdelningen hade det dock enbart akademisk betydelse.
Grums går mållösa från en match, vilket är ovanligt. Senast det hände i tävlingssammanhang är så långt tillbaka som den 29 juni 2019 (Ämtervik borta)
Fem matcher återstår, nu skall serien avgöras.
Grums är fortfarande i topp. Om vi förutsätter att toppkonkurrenterna vinner sina hängmatcher är marginalen ner till de jagande lagen följande: